Wopa opent nieuwe vestiging in Lichtenvoorde

Uitbreiding in het kader van de wereldwijde export

Tekst en foto’s: Theo Huijskes, redacteur Elna/Achterhoek Nieuws Groep

opening-2016

LICHTENVOORDE – Afgelopen zaterdag werd op het bedrijventerrein Lindebrook in Lichtenvoorde met veel feestelijk vertoon de nieuwe vestiging van Wopa geopend. Werd het constructie-, mechanisatie- en loonbedrijf in 1956 opgericht door wijlen Jan Wopereis en de zaterdag aanwezige Jan Paul, ditmaal waren het de huidige directeuren, te weten Jan-Willem Wopereis (met zoontje Leo) en Ronald Paul, die onder grote belangstelling de officiële handeling voor hun rekening namen.

Wopa, dat met haar bedrijfsspecialiteiten klauwverzorging, tuin- en parkmachines, alsmede loonwerk- en grondverzet reeds vestigingen had in Harreveld en Zieuwent, gaat zich in de riante, hypermoderne bedrijfshal in Lichtenvoorde helemaal toeleggen op de afdeling constructie met het accent op de productie van halffabricaten. De feitelijke aanleiding voor de uitbreiding op de locatie Lindebrook heeft te maken met de nog steeds groeiende export en dat wereldwijd. Na een eerste exportorder in de beginjaren tachtig, wordt er heden ten dage geëxporteerd naar tal van landen over de gehele wereld, en dat van Japan tot Nieuw-Zeeland en van Australië tot zelfs China. Het Wopereis/Paul-bedrijf telt thans in totaal circa 70 werknemers, waarvan er onder leiding van Rob Waalderbos als vestigingsleider circa 15 in Lichtenvoorde werkzaam zijn.

Wopa hoort bij Oost Gelre
Was het HR-manager Anne-Marie Ressing, die als ceremoniemeester het gezelschap op de vroege zaterdagmorgen welkom heette, namens de directie van Wopa nam bedrijfsleider Laurens Donderwinkel, en dat onder het motto ‘Wi’j hebt ’t nooit ‘e wild, moar wi’j zit noo toch op ’t industrieterrein!’, de aanwezigen mee in het lange en intensieve traject dat aan de nieuwbouw vooraf is gegaan.
“Dat we een eerste optie, zijnde een vestiging in Varsseveld, uit het hoofd hebben gezet, heeft te maken met een adequate aanpak van het gemeentebestuur van Oost Gelre. Het is allemaal begonnen tijdens de voetbalwedstrijd SC Varsseveld – RKZVC, toen de vestiging aldaar ter sprake kwam met de daarbij aanwezige wethouder Jos Hoenderboom. Dat bestuurlijke en ambtelijke molens niet altijd langzaam draaien, hebben wij vervolgens gemerkt. Zeker toen burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder economische zaken Marieke Frank bij ons op werkbezoek kwamen, kwam het in een stroomversnelling. Alles was daarbij afgestemd op het uitgangspunt dat een bedrijf als Wopa binnen de gemeentegrenzen van Oost Gelre moet blijven. Het college heeft ons helemaal kunnen overtuigen en dankzij de grote mate van betrokkenheid, liet het akkoord vervolgens niet lang meer op zich wachten.”

Als bedrijf een verborgen parel
Wethouder Marieke Frank noemde Wopa als bedrijf een verborgen parel.”Wij zijn hier met bijna het voltallige college aanwezig en dat zegt met name iets over het goede gevoel dat bij ons overheerst, het feit dat Wopa met al haar vestigingen in Oost Gelre blijft. Tijdens alle goede gesprekken, die wij met elkaar hebben gevoerd, heb ik ervaren dat het hier gaat om een bijzonder ambitieus bedrijf, maar ook een bedrijf dat zeker in deze tijd eigenlijk nog veel te bescheiden is.”Het officiële gedeelte werd muzikaal opgeluisterd door muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld, die maandag 19 december officieel 50 jaar bestaat. Het was mogelijk mede daarom dat Anne-Marie Ressing, na het toepasselijke nummer ‘Happy Together’, bekend maakte dat de geldelijke opbrengst van de openingsdag ten goede komt aan een maatschappelijk doel, in dit geval de jubilerende muziekvereniging St. Agatha. Met de officiële opening en de open dag van afgelopen zaterdag, waarbij alle bezoekers, onder het genot van een drankje en een hapje, van dichtbij kennis konden maken met het totale proces, werd nog eens het visitekaartje van Wopa BV gepresenteerd: ‘Het onder eigen naam machines en gereedschappen produceren voor de hoefverzorging bij onder andere koeien over de gehele wereld!’

opening-2016-2

 

Virtuele Showroom Massey Fergu...

Via onze website kunt u nu ook naar de Virtuele Showroom met...

Meer nieuws...
-->